Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Me hixhame per permisimin e qelizave trurit!

Me hixhame per permisimin e qelizave  trurit!

 

Keto jane pikat qe behet hixhame kur jane te demtuara qelizat e trurit. Keto hixhame duhet te behen nga mjeke specializuar dhe nuk behen nga njerez te thjeshte. Ky proces duhet te perseritet nje here ne 3 muaj te pakten per 1 deri ne 2 vjet.

Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka urdhëruar praktikimin e lëshimit të gjakut (hixhame): “Nuk ka ilaç që mund të krahasohet me lëshimin e gjakut dhe hixhamen.” Hadithin e transmeton Buhariu.

Buhariu ka shkruar pët këtë sferë në kapitullin mbi lëshimin e gjakut.

Tregohet se një beduin i është ankur Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, për kokëdhimbje të madhe, e ku i është përgjigjur:” Ben hixhami”.

qelizat e trurit

(Visited 181 times, 1 visits today)
Top