Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për çka t’a përdorim temjanin ?

Për çka t’a përdorim temjanin ?

images(5) images(9)

Përdorimi:

Pra duke filluar prej mjekëve të shquar të mëparshëm Hipokrati, Dioskurides, Galeni , Ibn Sinna i quajtur nga të tjerët si Avicena, kanë përdorur temjanin si terapi për shërimin e shumë sëmundjeve. Në radhë të parë po fillojmë nga Ibn Sinna i cili ka përdorur dhe ka thënë se temjani shëron sëmundjet e shpirtit, pasi e pastron shpirtin prej ligësive dhe poashtu ndikon shumë në tru dhe në mbamendje, ndihmon dhe qartëson mbamendjen në shkallë të lartë, me ndihmën e Allahut azze we xhel, natyrisht. Në Iran është zhvilluar një studim ku është vërtetuar se te njerëzit dementë (harrestarë) pas përdorimit ë temjanit mbamendja ka qenë 90% më shumë se para përdorimit të temjanit.

(Visited 551 times, 1 visits today)