Segunda-feira, 25/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për çfarë këshillohet poleni?

Për çfarë këshillohet poleni?
Për çfarë këshillohet poleni?

Poleni rekomandohet të përdoret për vonesat në zhvillimin e fëmijëve. Për këtë nevojiten 5-10 grame polen në ditë, i cili favorizon zhvillimin dhe forcimin e kockave, zhvillimin e sistemit nervor. Në infeksionet e mushkërive poleni ndihmon në parandalimin e viruseve dhe infeksioneve të mushkërive. Konsumohet në kura prej një muaji, me 10-30 gramë në ditë. Gjatë një viti mund të bëhen 2-3 kura.

Problemet e riprodhimit tek meshkujt. 

Konsumimi i rregullt i polenit rrit prodhimin e spermatozoideve, si edhe përmirësimin e tyre. Këshillohet të përdoret sepse parandalon impotencën
tek meshkujt (impotencën e shkaktuar nga mosha), ndihmon në rastë stresi, mungesë në ushqim, lodhje, tension emocional i zgjatur, pagjumësi, etj.

Menopauza e parakohshme. Poleni përmban substanca estrogjene dhe ka efekt kurues për acarimet e dukshme që shfaqen gjatë kësaj faze. Konsumohet në kura prej 28 ditesh, me 12 dite pushim midis kurave, minimumi 4 kura në vit. Kjo gjë këshillohet edhe për meshkujt, sepse ndihmon në andropauze (menopauza e meshkujve). Alzheimer, këshillohen 3-4 kura në vit, nga një muaj secila,
me 10-20 grame në ditë. Aksidenti vaskular parandalohet duke konsumuar çdo ditë polen.

Gjithashtu, ai ndihmon në rregullimin e funksionimit të tubit tretës dhe
përmirësimin e hemorroidëve dhe sëmundjeve të venave. Përmbajtja e lartë e vitaminave, enzimave, ndihmon në stimulimin e imunitetit dhe parandalimin e kancerit. Rekomandohen minimumi tre kura në vit, secila nga një muaj. Poleni stimulon aktivitetin e tubit tretës, rregullon punën dhe funksionimin e tij. Por ai rekomandohet të përdoret edhe në raste diarreje, ose infeksione të tubit tretës.

Kura për këtë është e shkurtër, 7-14 ditë, një lugë e vogël para ushqimit.

Reumatizma.

Përveç trajtimit të gjatë të shoqëruar me ushqim të pasur në fruta dhe perime për këtë sëmundje rekomandohen 5-6 kura polen me nga 30 ditë secila.
Rezultate shumë të mira kuruese poleni ka dhënë si në formën kronike edhe akute të adenomit të prostatës. Gjithashtu, ai rrit edhe potencën. Për këtë rekomandohet një trajtim i gjate (minimumi 60 ditë), me 10 gramë në ditë, të kombinuara me qumësht blete (100 mg në ditë).

Depresioni dhe lodhja nervore.

Konsumimi për 3 muaj i polenit çon në përmirësimin e tonusit të brendshëm dhe mendimeve depresive. Poleni ul varësinë ndaj alkoolit. Per kete ai duhet te
konsumohet 15-30 grame (1-2 luge) në ditë, kura zgjat 30 ditë me 15 ditë pushim, me pas mund të filloni një kurë tjetër. Ndihmon në funksionimin e tubit tretës, djegien e kalorive. Gjithashtu, efekte pozitive poleni ka edhe në dietat për shëndoshje, sepse përmirëson oreksin.

Arterioskleroza, kolesterina e rritur, probleme me qarkullimin e gjakut në tru. Në këto sëmundje poleni ka aftësi kuruese nëse konsumohet rregullisht. Merret i përzier me mjaltë, sipas dozave të përshkruara te metodat e marrjes. Anemia, për këtë sëmundje poleni ka dhënë rezultate shumë të
mira nëse konsumohet për një kohë të gjatë dhe i shoqëruar me qumësht blete dhe mjaltë.

Efekte të mira kuruese poleni ka dhënë edhe për kurimin e verdhëzes si dhe për gjenerimin dhe tonifikimin e lëkurës.

Kanceri në mitër dhe në gjoks. Përmirëson simptoma dhe forcon imunitetin. Këshillohet të përdoret 10-20 grame ne dite.

Poleni rekomandohet të përdoret për vonesat në zhvillimin e fëmijëve. Për këtë nevojiten 5-10 grame polen në ditë, i cili favorizon zhvillimin dhe forcimin e kockave, zhvillimin e sistemit nervor. Në infeksionet e mushkërive poleni ndihmon në parandalimin e viruseve dhe infeksioneve të mushkërive. Konsumohet në kura prej një muaji, me 10-30 gramë në ditë. Gjatë një viti mund të bëhen 2-3 kura.

Problemet e riprodhimit tek meshkujt. 

Konsumimi i rregullt i polenit rrit prodhimin e spermatozoideve, si edhe përmirësimin e tyre. Këshillohet të përdoret sepse parandalon impotencën
tek meshkujt (impotencën e shkaktuar nga mosha), ndihmon në rastë stresi, mungesë në ushqim, lodhje, tension emocional i zgjatur, pagjumësi, etj.

Menopauza e parakohshme. Poleni përmban substanca estrogjene dhe ka efekt kurues për acarimet e dukshme që shfaqen gjatë kësaj faze. Konsumohet në kura prej 28 ditesh, me 12 dite pushim midis kurave, minimumi 4 kura në vit. Kjo gjë këshillohet edhe për meshkujt, sepse ndihmon në andropauze (menopauza e meshkujve). Alzheimer, këshillohen 3-4 kura në vit, nga një muaj secila,
me 10-20 grame në ditë. Aksidenti vaskular parandalohet duke konsumuar çdo ditë polen.

Gjithashtu, ai ndihmon në rregullimin e funksionimit të tubit tretës dhe
përmirësimin e hemorroidëve dhe sëmundjeve të venave. Përmbajtja e lartë e vitaminave, enzimave, ndihmon në stimulimin e imunitetit dhe parandalimin e kancerit. Rekomandohen minimumi tre kura në vit, secila nga një muaj. Poleni stimulon aktivitetin e tubit tretës, rregullon punën dhe funksionimin e tij. Por ai rekomandohet të përdoret edhe në raste diarreje, ose infeksione të tubit tretës.

Kura për këtë është e shkurtër, 7-14 ditë, një lugë e vogël para ushqimit.

Reumatizma.

Përveç trajtimit të gjatë të shoqëruar me ushqim të pasur në fruta dhe perime për këtë sëmundje rekomandohen 5-6 kura polen me nga 30 ditë secila.
Rezultate shumë të mira kuruese poleni ka dhënë si në formën kronike edhe akute të adenomit të prostatës. Gjithashtu, ai rrit edhe potencën. Për këtë rekomandohet një trajtim i gjate (minimumi 60 ditë), me 10 gramë në ditë, të kombinuara me qumësht blete (100 mg në ditë).

Depresioni dhe lodhja nervore.

Konsumimi për 3 muaj i polenit çon në përmirësimin e tonusit të brendshëm dhe mendimeve depresive. Poleni ul varësinë ndaj alkoolit. Per kete ai duhet te
konsumohet 15-30 grame (1-2 luge) në ditë, kura zgjat 30 ditë me 15 ditë pushim, me pas mund të filloni një kurë tjetër. Ndihmon në funksionimin e tubit tretës, djegien e kalorive. Gjithashtu, efekte pozitive poleni ka edhe në dietat për shëndoshje, sepse përmirëson oreksin.

Arterioskleroza, kolesterina e rritur, probleme me qarkullimin e gjakut në tru. Në këto sëmundje poleni ka aftësi kuruese nëse konsumohet rregullisht. Merret i përzier me mjaltë, sipas dozave të përshkruara te metodat e marrjes. Anemia, për këtë sëmundje poleni ka dhënë rezultate shumë të
mira nëse konsumohet për një kohë të gjatë dhe i shoqëruar me qumësht blete dhe mjaltë.

Efekte të mira kuruese poleni ka dhënë edhe për kurimin e verdhëzes si dhe për gjenerimin dhe tonifikimin e lëkurës.

Kanceri në mitër dhe në gjoks. Përmirëson simptoma dhe forcon imunitetin. Këshillohet të përdoret 10-20 grame ne dite.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Top