Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë

Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë
Ebu Hurejra,
Allahu qoftë i k
ënaqur me të!
, përcjell
se i Dërguari i Allahut
ka thënë:
“Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu
duhet të japë lëmoshë. Të pajtosh dy persona është
lëmoshë, ta ndihmosh njeriun të hipë në kafshën e tij
a t’ia vësh barrën mbi të është lëm
oshë, fjala e mirë
është lëmoshë, për çdo hap që e bën për të shkuar
në namaz ka lëmoshë dhe për heqjen e pengesës
nga rruga ka lëmoshë.”
E shënojnë Buhariu [numër 2989] dhe Muslim
(Visited 146 times, 1 visits today)