Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pemet,perimet apo barrerat?

Pemet,perimet apo barrerat?

Pemet Perimet apo Barrerat

Perimet dhe pemët praktikisht nuk përmbajnë yndyrë dhe përmbajnë vetëm pak Karbohidrate. Ato përbëhen prej 85 deri 95 përqind nga uji dhe marrja e tyre përbënë me pak energji se artikujt tjerë ushqimore.
Ato ngopin pa u ngarkuar shumë me Kalori. Ndjenja e ngopjes paraqitët atëherë, sapo lukthi të jetë imbushur, dhe kjo arrihet me anë të vëllimit e jo më anë të kalorive. Perimet dhe pemët përmbajnë edhe vitamina, materie minerale, materie përbërëse (materie balasti, fije ushqyese) dhe materie bimore sekondare. Materiet bimore sekondare ju nevojiten bimëve si: mbrojtës kundër dëmeve dhe sëmundjeve, rregullator të zhvillimit, simaterie për ngjyrë dhe shkaktojnë aromë e shije të ndryshme tek perimet dhe pemë.
Nje gje ta keni parasysh cdoher ilaqet farmaceutike qe perdoren per sherimin e ndonje semundje te caktuar e demtojne dhe e shkatrrojne melqin te themI bukfalishtë nje semundje e mjekojne dy tjera i shtojne, mundohuni te qendroni sa me larg tyre per aq sa keni mundesi!

Pergatiti inf .Qendresa Paqarizi

(Visited 213 times, 1 visits today)