Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Pateteja e embel dhe presioni i gjakut !

Pateteja e embel dhe presioni i gjakut !

Patateja e embel eshte nje burim i shkelqyeshem i mineraleve siq eshte kaliumi dhe magnezi te cilat munde ta reduktojne presionin e larte te gjakut.

patateja e embel

Keto ndihmojne jashtezakonisht ne uljen e nivelit te stresit, sepse keto plotesojne menjehere urgjencen e karbohidrateve dhe te sheqernave qe i kemi zakonisht ne momente te medha stresi. Patatet e embla jane te pasura me betakaroten, vitamina te tjera dhe fibra qe e ndihmojne organizmin ti shperbeje karbohidratet ne menyre te ngadalte dhe te vazhdueshme.

Patatet e embela kane formen e pankreasit i cili eshte organ qe prodhon insulinen. Dhe ne te vertete patatet e embela balancojne dhe rregullojne indeksin apo vleren e glukozes perkatesishte sheqerit ne gjak.

Vetem ne Suren Er-Rrahman Allahu teala 30 here thote:

“E, cilen te mire te zotit tuaj po e mohoni” ?

Perktheu dhe pershtati: Abdurrezak MD

@include "";