Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pastrimi i zemrës

Pastrimi i zemrës

Pastrimi i zemrës

Nuk ka dyshim se zemra zë ndryshk,ashtu sikurse enët metalike prej argjendi,të cilat bëhen të papërdorshme. Kështu që ndryshku i zemrës rafinohet nga dhikri (përmendja e Allahut) i vazhdueshëm. Dhikri pastron zemrën derisa ajo bëhet si një pasqyrë shkëlqimi.
Megjithatë kur dhikri braktiset do të thotë ndryshku është rikthyer,por pastaj kur fillon,zemra nis të pastrohet prapë. Pra,zemra është duke u bërë me ‘ndryshk’ për dy arsye: nga mëkatet dhe gafleti ( neglizhenca për përmendjen e Allahut). Gjithashtu pastrohet dhe lustrohet nga dy gjëra, nga Istigfari(kërkimi i faljes) dhe dhikri.

Iben Kajim el Xheuziu

(Visited 337 times, 1 visits today)