Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pasojat e lodhjes te qumështi i gjirit

Pasojat e lodhjes te qumështi i gjirit

Pasojat e lodhjes te qumështi i gjirit

Nënat që kanë fëmijën në gji e kanë të nevojshme të bëjnë një pushim të mjaftueshëm. Lodhja e shqetësimi ulin sasinë e qumështit të prodhuar nga nëna. Shpesh nëna e të porsalindurit nuk fle sa duhet dhe kjo ndikon negativisht në momentin që fëmija pi qumësht. Në këtë moment nëna duhet të jetë e qetë, të mos mendojë gjera të tjera të cilat e shpërqendrojnë dhe e shqetësojnë. Mund të përkëdhelë fëmijën, të luajë pak me të, të dëgjojë pak muzikë. Fëmija pasi ka pirë mund të flejë bashkë me nënën. Kjo është relaksuese për nënën. Dhënia për të pirë fëmijës është një moment i paharrueshëm. Nëna që i jep gji fëmijës nuk duhet të përdorë pilulën kundër shtatzënisë sepse kjo ul sasinë e qumështi, ka efekt dëmtues mbi fëmijën dhe provokon shqetësime e të vjella tek nëna.

(Visited 213 times, 1 visits today)