Segunda-feira, 25/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pasha fikun dhe ullirin! (Kuran 95:1)

Pasha fikun dhe ullirin! (Kuran 95:1)

fiku ulliri

– Prof.dr.Taha Ibrahim, profesor i biologjisë në Universitetin e El – Azhar, zbuloi si një shkencëtar japonez nga lëmi i bujqësisë pranoi islamin pasi zbuloi një mrekulli nga Kur’ani. Hulumtuesi i tij shkencor trajtoi efektet shëruese të fikut dhe ullirit.

Dr. Taha Ibrahim thotë: “Një substancë e quajtur methaleutanids sekreton truri i njeriut dhe kafshëve në sasi të vogla. Përbëhet nga proteinat dhe përmban sasi të vogla të squfurit. Kjo substancë lehtë lidhet me zink, hekur dhe fosfor. Kjo materie është tejet e rëndësishme për jetën e njeriut, sepse zvogëlon nivelin e kolesterolit dhe rregullon metabolizmin, forcon muskulin e zemrës dhe rregullon frymëmarrjen.”

Profesori konkludoi se tajitja e kësaj substance nga truri fillon gradualisht nga mosha 15 deri 35 vjeçare e pastaj zvogëlohet e sidomos pas moshës 60 vjeçare.
Kur hulumtimet u orientuan në gjetjen e kësaj substance magjike hulumtuesit japonez në mesin e bimëve gjetën e këto janë: fiku dhe ulliri.
Por kishte mbetur një dilemë: si ta bëjnë përzierjen e tyre. Dr. Taha Ibrahim u sugjerojë që përzierjen ta bëjnë në proporcion 1:7 në favor të ullirit, sepse në Kur’an, fiku përmendet një herë, ndërsa ulliri shtatë herë. Pasi u vërtetua efikasiteti i këtij ilaç grupi hulumtues japonez mbeti i mahnitur me realitetin shkencor të Kur’anit.

(Visited 366 times, 1 visits today)
Tags:
Top