Quarta-feira’, 3/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Papaja

Papaja

Papaja
Shkencëtarët kanë konstatuar se papaja përmban komponime që janë të shkëlqyeshme për parandalimin e kancerit të mushkërive. Gjithashtu, ato janë një burim i shkëlqyeshëm i likopenës. Edhe pse aktualisht nuk ekziston ndonjë dozë e rekomanduar ditore e likopenës, studimet kanë treguar se rritja e konsumit të likopenës mund ta zvogëlojë rrezikun e kancereve të ndryshme, duke përfshirë kancerin e lukthit, endometriumit dhe prostatës. Papajën mund ta aplikoni në sipërfaqen e lëkurës për djegie sepse enzima e papajës e përshpejton shërimin e lëkurës.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Top