Domingo, 26/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pankreasi

Pankreasi

1209306_461250430649636_1355383282_n

Gjender e zgjatur, nen stomak, ne te majte, e cila nxjerr nje leng qe derdhet ne zone e thithet nga rremat e gjakut dhe nje leng tjeter qe ndihmon ne tretjen e ushqimeve. Demtimi i kesaj gjendre shoqerohet me çrregullime ne organizmin e njeriut.

 

1- perdorimi i alkoolit eshte shkak per demtimin e pankreasit

2- mbipesha shkakton demtime te pankreasit

3- nga demtimi i pankreasit shkaktohen: pankreatit i thjeshte, nekrotik ose hemorragjik

4- ai shkakton tumoret, cistet, diabetin dhe guret ne veshka

(Visited 869 times, 1 visits today)