Quinta-feira, 28/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pagjumësia

Pagjumësia

9248_461108637330482_336161830_n

 

Mungesa e gjumit te rregullt per shkak te semundjeve ose te shqetesimeve te ndryshme. Gjendja e njeriut qe nuk ka fjetur fare a qe nuk eshte i ngopur me gjume. Pagjumesia mund te jete me pasoja negative per shendetin dhe mireqenien.

1- pagjumesia ndikon ne funksionet baze te organizimit

2- ndikon ne metabolizmin e glukozes, ne sekrecionin e insulines

3- ne funksionimin e gjendrave tiroide, ne sistemin imun

4- pagjumesia mund te jete shkak per semundje te zemres, kancerit-

(Visited 61 times, 1 visits today)
Top