Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Pa ajer nuk mund te zhvillohet asnje bime ne rruzullin tokesor

Pa ajer nuk mund te zhvillohet asnje bime ne rruzullin tokesor

” Si nuk e kane pare ata se Ne sjellim ujin ne token e thate dhe me te nxjerrim bime, qe prej tyre ushqehen kafshet e tyre, bile edhe ata vete. A nuk jane duke e pare (kuptojne) !!”
(es-Sexhde, 27)

— Pa ajer nuk mund te zhvillohet asnje bime ne rruzullin tokesor. Komponente me rendesi per prodhimin e ushqimit eshte dioksidi i karbonit, i cili del nga organizmi yne sidhe nga cdo organizem i gjalle. Ne kete menyre njeriu dhe kafsha jane burimi i njeres nga lendet e para te domosdoshme per prodhimin e ushqimit.
— Njera nga krijimet specifike dhe nga percaktimet e Allahut eshte edhe ajo qe, nese CO2 do te kishte mbetur ne ajer do te ishin ngulfatur gjitha krijesat e gjalla.
— Por, bimet vazhdimisht e marrin CO2 dhe neve na e japin 02 si zevendesim per ate qe e kemi konsumuar ne organizmat tane.