Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Orizi (Urz – Oryza sativa)

Orizi (Urz – Oryza sativa)

orizi

ORIZI (Urz – Oryza sativa)

Pas grurit nga drithërat më ushqyes është orizi. Disa thonë se është i ngrohtë dhe i thatë, e të tjerët thonë se është i ftohtë dhe i thatë. Ngjitet për barku, por nëse zihet me qumësht, atëherë është më pak mbyllës (kapsllëku), nëse e hamë me sheqer, do të na zbutë ënjtjet.

Orizi e bën trupin më pjellor kështu që prodhon më shumë spermatozoide. Ngrënia e orizit sjell gjum të ëmbël. Orizi i mirë me yndyrë të veshkëve të deles është më i mire se pastrimi i madh. Kjo është fshehtësia e mjekësisë.
Në një hadith thuhet: “Ushqimi më i mire është mishi, e menjëherë pas tij është orizi.”
Në një hadith tjetër të cilin e transmeton Aisheja, radijall-llahu anhu thuhet: “Orizi ka fuqi të shërimit, kurse në vete nuk përmban shkaktar të sëmundjeve.”/

@include "";