Domingo, 29/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Orizi (Aruz)

Orizi (Aruz)

Orizi (Aruz)
Ka dy hadithe të trilluara që flasin për orizin. I pari thotë: “Nëse ai
do ishte një burrë, do të qe tip i duruar.” Ndërsa i dyti: “Çdo gjë
që e prodhon toka ka një sëmundje dhe një ilaç, përveç orizit, i cili
është vetëm ilaç e nuk ka sëmundje (ose efekte anësore).” I
përmendëm këto hadithe të rreme, me qëllim që njerëzit të mos ia
mveshin ato gabimisht Pejgamberit (s.a.u.s.).
Orizi është i nxehtë e i thatë dhe përbën një nga drithërat më
ushqyes pas grurit. Orizi është i dobishëm, sepse ai të mbledh
barkun dhe forcon e mbron stomakun. Doktorët indianë mëtojnë
se ai është ushqimi më i dobishëm po të gatuhet me qumësht lope
(sytliaç).
Orizi është plot vlera ushqimore, zhvillon trupin, rrit prodhimin e
spermës dhe shkëlqen ngjyrën e lëkurës.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Top