Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

O Zoti im! Egjeli i tij(sa do të jetë)?

O Zoti im! Egjeli i tij(sa do të jetë)?

Thotë Muhammedi-paqa dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të-:

“Kur t’i kalon farës(spermës në mitër)dyzet e dy netë, Allahu dërgon një melek që t’ja dhuroi pamjen dhe t’ja krijoi ndëgjimin, shikimin, lëkurën, mishin dhe eshtrat e tij.

Pastaj Meleku pyet: O Zoti im! a djalë, apo vajzë? Pasi Allahu ia cakton gjininë si dëshiron dhe meleku e realizon atë, meleku përsëri pyet:O Zoti im! Egjeli i tij(sa do të jetë)?Allahu cakton sa dëshiron prap,dhe meleku atë e realizon.

Meleku pyet:O Zoti im! Rizku-furnizimi tij(sa do të jetë)? pasi që Allahu gjykon si të dëshiroi,dhe meleku e realizon gjykimin e Tij,në fund meleku del me një libër-fletushkë në dorën e tij që nuk shtohet më në të asgjë(për atë që do të lind,nëse do të lind)dhe nuk pakësohet asgjë”.

(Visited 157 times, 1 visits today)