Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

O Zot! Beje foshnjen time si ky kalores

O Zot! Beje foshnjen time si ky kalores

Prej foshnjeve qe kane folur ne djep: Ishte edhe foshnja qe po ushqehej me gjirin e nenes, ku aty prane kaloi nje kalores me mjet te rehatshem dhe paraqitje te mire. Nena me te pare kaloresin tha: O Zot! Beje foshnjen time si ky kalores. Foshnja e la gjirin e nenes, e pa kaloresin dhe tha: O Zot! Mos me bej si ai (sepse ai njeri ishte tiran). [Muslimi].
– Prej ushqimeve me te cilat duhet ushqyer femija eshte: Meshira ndaj te dobtit, bamiresia ndaj tyre si dhe largimi nga mendjemadhesia dhe arroganca.
– Prej keshillave qe Lukmani i dha djalit te tij: “Mos i trajto njerëzit me nënçmim dhe mos ec në tokë me mendjemadhësi.” Lukman 18.
– E kur jepen keshilla te tilla, edhe prinderit kane per ti shijuar frytet e meshires se femijes, ne moshen e thyer.

(Visited 489 times, 1 visits today)