Terça-feira, 1/12/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

O rini! Ai i cili ka mundësi prej jush që të martohet le të martohet

O rini! Ai i cili ka mundësi prej jush që të martohet le të martohet

Transmetohet nga AbdullahibnMesudi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) se ka thënë: i dërguari i Allahut (paqja dhe nderimi i Allahut qoftë mbi të) ka thënë:

“O rini! Ai i cili ka mundësi prej jush që të martohet le të martohet. Sepse martesa është ndihmësi më i mirë për të ruajtur shikimin e mbrojtësi më i mirë për të ruajtur nderin. E ai i cili nuk ka mundësi për tu martuar atëherë le të agjërojë se agjërimi për të është mbrojtje”[1].

(Visited 42 times, 1 visits today)
Top