Quinta-feira, 17/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“O njerëz!  Ju i doni shumë tri gjëra, mirëpo ato nuk janë tuajat

“O njerëz!  Ju i doni shumë tri gjëra, mirëpo ato nuk janë tuajat

Imam Asker ibn El-Husajn (Allahu e mëshiroftë) thoshte:

“O njerëz!
Ju i doni shumë tri gjëra, mirëpo ato nuk janë tuajat:

– e doni veten, mirëpo ajo i përket Allahut.
– e doni shpirtin, mirëpo ai i përket Allahut.
– e doni pasurinë, mirëpo ajo i përket trashëguesve (pasi që të vdisni).

Njëkohësisht i kërkoni dy gjëra, mirëpo nuk i gjeni:
– gëzimin dhe
– rehatinë,
Ato dyja janë vetëm në Xhenet.”

(Hiljetu El-Evlija’, 10/50)

(Visited 94 times, 1 visits today)
Top