Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

O mësues i madh! A s’më thua, mos duhet ti vras fare njerëzit e ligj dhe të korruptuar…

O mësues i madh! A s’më thua, mos duhet ti vras fare njerëzit e ligj dhe të korruptuar…

Një herë, perandori kinez i kërkoi një këshillë filozofit të madh Konfucit, duke i thënë:”O mësues i madh! A s’më thua, mos duhet ti vras fare njerëzit e ligj dhe të korruptuar, që të tjerët ti qëndrojnë besnikë ndershmërisë dhe të mirës?”
Mjeshtër Konfuci ia ktheu:”E përse u dashka të bësh gjithë këtë kasaphanë?!
Nëse ti dëshiron të mbizotërojë e mira dhe ndershmëria, njerëzit do të bëhen të tillë. Virtytet e shtresës sunduese janë si era, ndërkohë që virtytet e popujve janë si bari. Nga të fryjë era drejtohet dhe bari.”

Nga Elmaz Fida

(Visited 100 times, 1 visits today)
Top