Terça-feira, 21/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

O mendje, a ta pi një gotë?

O mendje, a ta pi një gotë?

mendja

Një njeri ulet në tavolinë dhe e pyet mendjen: -O mendje, a ta pi një gotë?
-dhe mendja i përgjigjet: -Po bëj ç’të duash, o njeri, ti e di.
-Pasi e piu të paren njeriu iu drejtua përsëri me të njejtën pyetje: -O mendje, a ta pi edhe një gotë?
– dhe mendja iu përgjigj përsëri: Po ti e di o njeri, bëj ç’të duash.
Pasi e piu edhe të dytën iu drejtua përsëri me të njejtën pyetje: -O mendje, a ta pi edhe një gotë?
-atëherë mendja e mërzitur iu përgjigj: -O njeri, ti pi sa të duash tani, se unë po iki…
Thotë Hasan El Basri: -Ta dinte njeriu se sa vlerë ka mendja, do harxhonte të gjithë pasurinë e tij për ta blerë atë, por njeriu e harxhon pasurinë për ta humbur atë…

Elmaz Fida

(Visited 93 times, 1 visits today)
Tags:
Top