Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“O i Dërguar i Allahut! Me te vertete, shejtani nderhyn ndermjet meje e namazit tim dhe me shqeteson (me shkakton dyshime e huti)

“O i Dërguar i Allahut! Me te vertete, shejtani nderhyn ndermjet meje e namazit tim dhe me shqeteson (me shkakton dyshime e huti)

Transmetohet se Othman ibën Ebul-Asi radiallahu anhu, kishte shkuar deri te Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem, dhe i kishte thënë:

“O i Dërguar i Allahut! Me te vertete, shejtani nderhyn ndermjet meje e namazit tim dhe me shqeteson (me shkakton dyshime e huti) gjate leximit ne namaz.
Pejgamberi, salallahu alejhi ve selem, u pergjigj: “Behet fjale per shejtanin me emrin Hanzeb. Kur e ndjen prezencen e tij, kerko mbrojtje te Allahu i Lartesuar prej tij dhe peshtyj tri here (pa peshtyme) ne anen e majte!”
Othmani radiallahu anhu tha: “Veprova ne kete menyre dhe Allahu xhele shanuhu e largoi prej meje.” (Transmeton Muslimi)

(Visited 449 times, 1 visits today)