Segunda-feira, 22/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

O burra njiheni Gruan – Nënën!O burra njiheni Gruan – Nënën!

O burra njiheni Gruan – Nënën!

Transmetohet nga Ebu Hurejre, Allahu qoftë i kënaqur me të, të ketë thënë:

“Erdhi një njeri tek Profeti i Allahut, sal-lallahu alejhi ue selem, dhe e pyeti: O i Dërguar i Zotit, kë obligohem më së shumti ta respektoj (të sillem mirë me të)?
Profeti i tha: “Nënën tënde”, pyetësi tha: po pastaj?
“Nënën tënde” – Po pastaj? -“Përsëri tha:
“Nënën tënde” – Po pastaj?
(në të katërtën tha) : “Babanë tënd”

Zinxhiri i hadithit:

(Shënon Buhariu, nr. 5971 dhe Muslimi, nr. 2548 që të dy nga sahabiu i nderuar Ebu Hurejre, Allahu qoftë i kënaqur me të!)

(Visited 35 times, 1 visits today)
Top