Sexta-feira, 27/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

O burra, nëse vërtetë e doni një grua!

O burra, nëse vërtetë e doni një grua!

zemra

O burra, nëse vërtetë e doni një grua:

– Martone atë.

– Keni mëshirë ndaj saj.

– Mbrojeni atë.

– Duajeni atë.

– Vlerësojeni atë.

– Thuani faleminderit, për veprimet dhe mundin e saj.

– Këshillone atë, por me butësi.

– Mundohoni për të që të jetë në rrugën e Allahut, subhanehu ue teala.

– Përmirësoi gabimet e saj.

– Bëhu i durueshëm me të.

– Pranoji dhe duaji mangësitë e saja.

– Kështuqë bëhu imami më i mirë për të.

”Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje tek ato dhe në mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë.” (Err-Rrum, 21).

Përktheu dhe përshtati: Jetmir Jakupi