Sexta-feira, 24/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nxitimi për në pendim kur bien tërmetet

Nxitimi për në pendim kur bien tërmetet

Nxitimi për në pendim kur bien tërmetet

Ibën Kajjimi – Allahu e mëshiroftë – thotë:
“Allahu – Subhanehu ue Teala – i lejon ndonjëherë tokës që të marr frymë dhe si rrjedhojë ndodhin tërmete dhe fatkeqësi. Për shkak të këtyre, robërit e Tij frikësohen, ndjejnë frik-respekt, ndjejnë keqardhje, largohen nga mëkatet dhe i përkushtohen Atij me lutje sinqerisht dhe pendohen. Disa Selefë kur binte tërmet, thonin: “Zoti juaj kërkon nga ju që të pendoheni dhe të kërkoni falje.”

Umer ibnul-Khattab – radijAllahu ‘anhu – kur u dridh Medineja nga një tërmet, u mbajti hutbe atyre dhe i këshilloi duke u thënë: “Nëse kthehet (ky tërmet), nuk do t’ju lejoj të banoni në të (Medine).”

📚 Burimi: Miftahu Dari Se’adeh, vëll. 2, fq. 630.

Përktheu: Jeton Shasivari.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Top