Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nxirrni gjuhën tuaj dhe shikojeni atë në një pasqyrë për të zbuluar probleme të caktuara shëndetësore që ndoshta nuk i keni ditur kurrë!

Nxirrni gjuhën tuaj dhe shikojeni atë në një pasqyrë për të zbuluar probleme të caktuara shëndetësore që ndoshta nuk i keni ditur kurrë!

A keni vënë re ndonjehere njolla te bardha në gjuhën tuaj ose keni pare se gjuha juaj është plasaritur? Çdo lloj gjëje e pazakontë që vëreni në gjuhën tuaj mund të jetë një tregues i një problemi shëndetësor. Trupi dërgon shenja paralajmëruese kur nuk funksionon siç duhet dhe disa nga këto shenja shfaqen gjithashtu në gjuhë. Shikoni se çfarë mund të tregojë ngjyra e gjuhës suaj:

Gjuha rozë
Një gjuhë rozë tregon se keni mungese vitamine, veçanërisht vitamina B12. Në disa raste, gjuha mund të kthehet në ngjyrë rozë për shkak të ngrënies së ushqimeve me aromë shpesh ose mungesës së lëngjeve në trup.

Gjuha kafe
Një gjuhë kafe zakonisht shkaktohet nga pirja e duhanit ose konsumimi i tepruar i kafesë ose çajit të zi. Në këtë rast, duhet të ulni konsumin e kafeinës dhe të ndaloni pirjen e duhanit para se të lindin probleme të tjera.

Gjuha e bardhë
Një gjuhë e bardhë e veshur shpesh është një tregues i infeksionit “candida”, prandaj sigurohuni që të vizitoni një mjek pasi ta keni vërejtur atë.

Gjuhë e rrudhosur
Një gjuhë e rrudhur zakonisht shkaktohet nga infeksioni ose higjiena e dobët e gojës. Mund të tregojë gjithashtu shëndet të dobët oral.

Pika të vogla të bardha në gjuhë
Nëse vini re pak pika të bardha në gjuhë që nuk zhduken pas disa javësh, ju duhet të bëni një vizitë tek mjeku juaj.

Pika të vogla të kuqe në gjuhë
Pikat e vogla të kuqe janë një shqetësim serioz për shëndetin prandaj duhet te nxitoni per te mjeku.

Djegie në mes të gjuhës
Nëse qendra e gjuhës suaj ju djeg, kjo mund të jetë rezultat i mosbalancimit hormonal ose reagimit ndaj një pastë dhëmbësh me cilësi të ulët.

Goditje në gjuhë
Goditje të vogla në gjuhë nuk janë aspak shqetësuese nëse nuk janë të dhimbshme,ne te kundert duhet te konsultoheni me nje mjek.

Ulcerat e dhimbshme të gjuhës
Kjo është një shenjë që shkaktohet nga stresi ose nga një sistem imunitar i dobët. Ulcera duhet të largohet për rreth 2 javë – nëse ata zgjasin më shumë, vizitoni mjekun tuaj.

Burimi:/healthyremedies.net/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 2,029 times, 1 visits today)