Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nuk lejohet të flesh duke qëndruar pjesërisht në diell dhe pjesërisht në hije

Nuk lejohet të flesh duke qëndruar pjesërisht në diell dhe pjesërisht në hije

Edhe fjetja në diell shkakton sëmundje gjumësie, sidomos kur një pjesë e trupit ndodhet në diell dhe pjesa tjetër në hije. Ebu Daudi sjell rrëfimin e Ebu Hurejrës, se Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë: “Nëse jeni duke qëndruar në hije, dhe pastaj hija largohet, duke iu nxjerrë një pjesë të trupit në diell, ndërkohë që pjesa tjetër është ende në hije, atëherë largohuni prej atij vendi.”1

Ibn Maxhe dhe Ebu Daudi sjellin gjithashtu hadithin, se: “I Dërguari i Allahut (s.a.u.s.) e ndaloi qëndrimin ndërmjet diellit dhe hijes.” Kjo tregon se nuk lejohet të flesh duke qëndruar pjesërisht në diell dhe pjesërisht në hije.

(Visited 166 times, 1 visits today)