Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nuk kam ardhur të shoh elefantët!

Nuk kam ardhur të shoh elefantët!

mesimi

Imam Zurkani na rrëfen se Jahja bin Jahja el-Lejthi ka qenë nxënës i imam Malikut në xhaminë e Muhamedit alejhi selam.
Aty afër kishin sjellë disa elefantë të mëdhenj, kështu që të gjithë nxënësit u ngritën dhe shkuan për të parë elefantët pos Jahja el-Lejthit. Imam Maliku e pyeti:
-Pse nuk po del të shikosh elefantët, meqë ata nuk gjenden në vendin tënd?- Jahjaiu përgjigj:
-Unë kam ardhur nga Spanja për të parë ty e jo elefantët. Unë kam ardhur të mësoj prej dijes dhe udhëzimit tënd.- Kjo i pëlqeu imam Malikut dhe i tha atij:
– Ti je më i mençuri i Spanjës…

Përshtati: Valdet Kamberi

(Visited 83 times, 1 visits today)
Tags:
Top