Sábado, 29/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nuk ka gëzim për atë që nuk përjeton brenga

Nuk ka gëzim për atë që nuk përjeton brenga

Nuk ka gëzim për atë që nuk përjeton brenga.
Nuk ka gjendje të këndshme për atë që nuk ka durim.
Nuk ka kënaqësi për atë që nuk përjeton vuajtje.
Nuk ka rehati për atë që nuk lodhet.
Përkundrazi, nëse njeriu lodhet pak, do të gjen rehati të gjatë.
Nëse e përballon mundimin e durimit për një çast, kjo e çon drejt jetës së amshueshme.
Çdo përjetim në të cilin janë banorët e kënaqësisë së Xhenetit është për shkak të durimit që e bënë për një çast të shkurtër.
Nga Allahu kërkohet ndihma dhe s’ka fuqi për ndryshimin e gjendjeve, veçse me Të !
(Ibn Kajjim El-Xheuzi, rahimehullah)

(Visited 100 times, 1 visits today)
Top