Quarta-feira’, 15/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nuk ka asnjë melek të afërt, qielli toka e as malet, e as gurët, e që të mos frikohen nga dita e premte

Nuk ka asnjë melek të afërt, qielli toka e as malet, e as gurët, e që të mos frikohen nga dita e premte

I është thënë të Dërguarit të Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem: “O i Dërguari i Allahut, na fol për të premtem dhe për vlerat e saj”dhe ka thënë: “Kjo ditë përmbanë pesë karakteristika: Në të është krijuar Ademi a.s, atë ditë ka zbritur në tokë (prej Xhennetit), në atë ditë ka vdekur, në atë ditë është një orë në të cilën – nëse robi i Allahut e lutë Atë për diçka – Ai ia jep atë, vetëm nëse nuk bëhet fjalë për ndonjë mëkat apo për ndërprerjen e lidhjeve faerfisnore, të premten do të ndodhë Dita e Kijametit. Nuk ka asnjë melek të afërt, qielli toka e as malet, e as gurët, e që të mos frikohen nga dita e premte.”  [Ahmedi, “Musned” nr.2195]

(Visited 179 times, 1 visits today)
Top