Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nuk e shijova ashtu siç duhej ëmbëlsinë e imanit, derisa i mënjanova tri gjëra

Nuk e shijova ashtu siç duhej ëmbëlsinë e imanit, derisa i mënjanova tri gjëra

Imam Ahmed bin Harb (Allahu e mëshroftë!), kishte thënë:

I kam kaluar pesëdhjetë vjet të jetës sime në adhurim ndaj Allahut, dhe, asnjëherë nuk e shijova ashtu siç duhej ëmbëlsinë e imanit, derisa i mënjanova tri gjëra:

1.E mënjanova kënaqësinë e njerëzve, dhe kjo rezultoi duke më ndihmuar që ta them vetëm të vërtetën.
2. E mënjanova shoqërimin me ata që bëjnë mëkate haptazi dhe me këtë fitova shoqërinë e njerëzve të mirë.
3. U mënjanova nga ëmbëlsitë e kësaj bote dhe fitova ëmbëlsitë e ahiretit!

Sijer E’lamin-Nubelaë (11/34)

(Visited 131 times, 1 visits today)