Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nuk do të ndodh kijameti derisa të vije dita kur, vrasësi nuk e di se përse ka vrarë dhe i vrari, se, pse po vritet!

Nuk do të ndodh kijameti derisa të vije dita kur, vrasësi nuk e di se përse ka vrarë dhe i vrari, se, pse po vritet!

Pejgamberi salallahu alejhi ue selem, ka thënë:
“Pasha Atë në dorën e të Cilit është shpirti im, nuk do të ndodh kijameti derisa të vije dita kur, vrasësi nuk e di se përse ka vrarë dhe i vrari, se, pse po vritet!” E pyetën, si ndodh kjo?! Ai u përgjigj: “Kur të shtohen vrasjet; – vrasësi dhe i vrari do të jenë në Zjarr!” (Muslimi)
Kurtubiu, në lidhje me këtë hadith, thotë: “Vrasjet ndodhin për ‘të mira të kësaj bote’ dhe si rezultat i pasimit të gjërave të kota!”
Fet’hul-Barij 13/34

(Visited 287 times, 1 visits today)