Sexta-feira, 21/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Norvegji merr hov shtrirja e Islamit

Norvegji merr hov shtrirja e Islamit

NorvegjiLiga Norvegjeze e Mbrojtjes, një grup anti-islamik, ka publikuar një listë të qindra kompanive dhe organizatave myslimane në webfaqen e saj.

Listat u mblodhën bazuar në listimin për Regjistrin e Entitetit Publik. Lars Johnny Aardal, nënkryetari i Ligës Norvegjeze të Mbrojtjes, deklaroi se qëllimi për të botimin e saj ishte “për të treguar shtrirjen e Islamit dhe muslimanëve në Norvegji.”

“Lista nuk është aspak e plotë, një listë e gjatë mund të jetë përgatitur me fjalë kyçe të shumta apo ndryshime në fjalët që kemi përdorur. Ne kemi përfshirë vetëm fjalët kyçe si ” Islam, turk, musliman, irakian, somali, Pakistani, Arab, Mohammed, Ali, Hussein “.

Liga Norvegjeze e Mbrojtjes është bërë edhe më e njohur pasi sulmuesi racist Anders Breivik kishte qenë një anëtar i kësaj lige nën pseudonimin “Sigurd Jorsalfar,” një emër i mbretit norvegjez të kryqëzatave.

Një bisedë joformale e regjistruar fshehurazi ka zbuluar se dy kandidatë për kryetarë të komunave nga partia e krahut të djathtë Demokratë kishin diskutuar vrasjet gjatë një tubimi të organizuar me moton “Stop islamizimit të Norvegjisë” në shkurt të vitit 2011 në Oslo, ndërsa vrasjet kanë ndodhur në korrik 2011.

/mesazhi/

(Visited 59 times, 1 visits today)
Top