Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Njih ligjet e Allahut

Njih ligjet e Allahut

Njih ligjet e Allahut

“Robi gjithnjë rrotullohet mes rregullave të urdhëresave dhe rregullave të fatkeqësive. Prandaj ai ka nevojë – madje e ka të domosdoshme – ndihmën hyjnore gjatë zbatimin të urdhrave dhe për butësinë hyjnore gjatë fatkeqësive. Sa më i mirë të jetë ai në zbatimin e urdhëresave, në po atë masë do t’i zbresë edhe butësia hyjnore në rastin e fatkeqësive. Nëse ai është i plotë në zbatimin e urdhrave (të Allahut) në gjërat e dukshme dhe të fshehta, do ta arrijë atë butësia (e Allahut).”

Ibnul Kajjim, “El Feuaid”

(Visited 114 times, 1 visits today)