Sexta-feira, 5/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NJERIU QË U FUNDOS NË TOKË DHE QËNDRON DERI DITËN E GJYKIMIT NË TË?

NJERIU QË U FUNDOS NË TOKË DHE QËNDRON DERI DITËN E GJYKIMIT NË TË?

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijallahu anhu se i Dërguari i All-llahut salallahu alejhi ve selem ka thënë: “Derisa një njeri me petka të bukura, i kënaqur në vetvete, me flokë të krehura, ecte me mendjemadhësi, në atë çast All-llahu i Madhëruar e fundosi në dhe, ku do të thellohet deri në Ditën e Gjykimit!”

(Muttefekun alejhi)

Transmetohet nga Seleme ibn el-Ekva radijallahu anhu se i Dërguari i All-lla­hut salallahu alejhi ve selem ka thënë: “Njeriu vazhdimisht ecën me kryelartësi de­risa të shkruhet me tiranët, e pastaj e godet çka i ka goditur edhe ata.”

(Transmeton Tirmidhiu dhe thotë hadith hasen)

(Visited 224 times, 1 visits today)
Top