Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Njeriu nuk ka mbushur asnjëherë ene me te keqe sesa lukthin e vet

Njeriu nuk ka mbushur asnjëherë ene me te keqe sesa lukthin e vet

Dieta – Ushqimi i shëndetshëm

“Njeriu nuk ka mbushur asnjëherë ene me te keqe sesa lukthin e vet.”

Me këtë hadith e kuptojmë se sa shumë i ka kushtuar rëndësi Pejgamberi s.a.v.s. ushqimit të shëndetshëm, dietës dhe kujdesit për trupin.
Pejgamberi s.a.v.s. na ka dhënë këshilla të arta, të një ushqimi të shëndetshëm me çka sot mburret e tërë bota islame dhe mahnitet bota joislame.
Të mirat e atij lloji dhe mënyre ushqimore, shkenca i zbulon sot dhe i rekomandon për të pasur një jetë të shëndetshme.
Pejgamberi s.a.v.s. ka porositur:

“Nëse duhet ngrënë për t’u ngopur, atëherë duhet rezervuar një te treten e lukthit për ushqim, një te treten për ujë dhe një te treten për frymëmarrje normale”

Kjo na porosit që asnjëherë të mos ngopemi sa që s’do të mund të marrim frymë, kjo sjell në shumë sëmundje.

(Visited 691 times, 1 visits today)