Sexta-feira, 9/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Njeriu nje mrekulli madheshtore e Zotit

Njeriu nje mrekulli madheshtore e Zotit

Njeriu nje mrekulli madheshtore e Zotit
1)Konstrukti i bustit njerzor
2)Lekura dhe qendra e ndijimit dhe te prekurit
3)Shenjat e gishterinjeve si indetitet ekskluziv
4)Fytyra dhe pamja si indetitet paraqites
5)Estetika ne fytyre(vetllat, qerpiket, dritehijet )
6)Ngjyra e fytyres nga ndryshimi emicional i frikes, turpit, urretjes(skuqet zverdhet, nxihet)
7) Te parit ose sistemi i shikimit te syrit, futja e pamjeve dhe e ngjyrave neper retines dhe perpunimit qe truri i ben ato per te dhene paraqitjen e nje imazhi.
8)Te degjuarit apo sistemi i te degjuarit, futja e valeve ne membranes e veshit dhe percjelljen e valeve te tingujve ne zera, fjale, shprehje etj)
9)Sistemi i nuhatjes peer te kenaqur njeriun me eren e mire te luleve, bimeve, frutave etj
10)Sistemi i shijimit, e embel, e tharet, ekzotike, e athet, e shijshme te gjitha percaktohen per ty njeri qe te shijosh krijimet e Zotit.
11)Sistemi moskular, mijera fije muskulore te cilat jane te vendosura ne nje menyre te perkryer pa u ngatarruar me njera tjetren por secila kryen fuksionin e caktuar, duke permbushur keshtu nje bashkesi fuksionesh ne trup.
12)Sistemi kockor apo skeleti, eshtra qe fuksionojne ne nje menyre te perkryer per te levizuar njeriu dhe gjymtyret e tij ne nje menyre te perkryer, Bashkime te mrekullueshme me lidhje me njera tjetren ne perfeksion.
13)Sistemi Nervor, percimit ne gjithe pjeset e trupit te ndjesive dhe urdherave nga me te ndryshme
14)Sistemi kardivaskular i venave dhe arterieve qe percojne gjakun ne gjithe trupin me nje zemer qe rreh si nje pompe pa dashur “bateri”.Mijera litra gjak qe qarkullojne ne nje sistem te perkryer gjategjithe jetes njerzore.
15) Sistemi Imunitar si nje sistem alarmi i nje “radari” suepr te sofistifikuar brenda nesh qe mbron trupin nga trupat e jashtem te demshem qe lajmeron njeriun me ane te temperatures dhe dhimbjes.
16)Sistemi hormonal, qe formon adrenalinen, ekstazen etj
17)Sistemi limfatik,
18)Sistemi riprodhues
19)Sistemi jashteqitjes
20)Sistemi i frymemarrjes
21)Sistemi tretes
22(Truri dhe Mendja)
a)Memorizimi
b)Analizimi
c)Vendimarrja
23)Zemra dhe ndjenjat
Besimi
Dashuria
Sinqeriteti
Frika
Shpresa
Mbeshtetja
Siguria
Durimi
24)Shpirti
Hyrja ne trup
Jeta
Dalja perkoheshme Trupit(Endra)
Dalja e shumekoheshme (Vdekja)
Ringjallja
Xheneti ose Xhehenemi
Cilen Miresi te Zotit tuaj, po pergenjeshtroni?(Sureh er-Rrahman)
I lartesuar eshte Allahu, Krijuesi Madheshtor.
Elhamdulilahi Rab-bi el Alemin.