Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Njeri nder astronautet dhe shkencetaret me te njohur ne Amerike, prof. Amstrong thote:

Njeri nder astronautet dhe shkencetaret me te njohur ne Amerike, prof. Amstrong thote:

Njeri nder astronautet dhe shkencetaret me te njohur ne Amerike, prof. Amstrong (NASA- Agjencia Astronomike Amerikane per hulumtime ne Gjithesi), thote:

” Kemi bere eksperimente te shumta ne laboratore rreth xeheve te tokes, mirepo nje xehe sot e kesaj dite po i huton shkencetaret. Ajo xehe eshte hekuri. Perberja minerare e hekurit ndryshon nga xehet tjera. Per t’u bashkuar me berthamen e atomit te hekurit, elektroneve dhe neutroneve iu nevojitet nje fuqi e hatashme, e cila e tejkalon 4 here fuqine e sistemit tone diellor ekzistues. Per kete arsye eshte e pamundur qe hekuri te jete formuar ne toke. Hekuri eshte nje element i cuditshem i cili ne Toke erdhi si i formuar. ”

Kur ia parashtruan Prof. Amstrongut versetin e Kur’anit Famemadh:

” Ne e kemi zbritur edhe hekurin, ne te cilin ka force te forte dhe dobi per njerez… ”
(el-Hadid, 25)

Ai, i mahnitur, tha:

” Jo, Jo! Vertet keto fjale kurrsesi nuk mund te jene fjale njerezore! “

(Visited 382 times, 1 visits today)