Sexta-feira, 5/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nje Zbulim Fantastik në mjeksi

Nje Zbulim Fantastik në mjeksi

Nje Zbulim Fantastik në mjeksi

-Shkenctarët britanik paskan bërë një avancim të jashtazakonshëm për sëmundjen e shizofrenisë.

Shkencetaret ne Britani jane – pothuajse – te sigurte qe arsyeja kryesore pse nje njeri preket nga shizofrenia eshte imuniteti i trupit. Pra, shkencetaret britanike kane konstatuar se ka qene gabim qasja kur mendja dhe trupi jane trajtuar si plotesisht te ndara. Ne kete rast, renia e imunitetit e shkakton shizofrenine. Per kete arsye, duke mos e pasuridene e qarte se perse eshte shkaktuar semundja, eshte terapia e perdorur per kete semundje ka qene e gabuar.

Keshtu, tash e kane filluar tretmanin pacientet e pare, me nje terapi radikalisht ndryshe. Pacienti i pare, me prejardhje nga Kameruni, do te trajtohet, ne dy vitet e ardhshme, me infuzion te antitrupave.

Ne anen tjeter numri i atyre qe preken prej depresionit, prej shizofrenise, eshte shume i madh. Ne total nga problemet mendore, po konstatohet se ne nje faze te caktuar te jetes, do te vuaj nje perqindje e madhe e popullesise. Per shkak te anatemimit te semundjes, nje numer i tyre, duke mos e pasur guximin qe ta adresojne problemin qe e kane, izolohen e nuk trajtohen

Sipas statistikave, 1 ne 100 persona, gjate jetes se tyre, do te perjetojne simptoma te shizofrenise.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Top