Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nje sqarim i shkurter per tabelat qe gjenden poshte shisheve te ujit

Nje sqarim i shkurter per tabelat qe gjenden poshte shisheve te ujit

Nje sqarim i shkurter per tabelat qe gjenden poshte shisheve te ujit apo pijeve qe ju bleni dhe qe sqaron shkallen e rrezikut qe ai amballazh percjell ne perberesin qe mban brenda:
PET or PETE – Shishe nje perdorimshe, tek ky lloj ambalazhi perdorimi i vazhdueshme ka mundesi te cliroje kimikate dhe materiale te renda te cilet godasin sistemin hormonal te trupit (pra shishe plastike qe duhen perdorur vetem nje here dhe pastaj hidhen)
HDP or HDPE – Amballash qe nuk cliron kimikate. Ekspertet rekomandojne perdorimin e ketij amballazhi sepse ky eshte me i sigurti i perdorur deri me sot ne treg
PVC or 3V – Cliron dy kimikate toksike te cilat afektojne hormonet tuaja
LDPE – Ky lloj plastmasi nuk mund te perdoret per perdorimin e shisheve por perdoret per prodhimin e qeseve te plastmasit por nuk leshon kimikate te demshem neper lengje
PP – Eshte nje lloj tjeter, material i bardhe ose gjysme transparent qe perdoret per prodhimin e shisheve ne te cilat paketohet yogurti ose qumshti, e sigurte per perdorim;
PS – Eshte material qe perdoret per prodhimin e gotave plastike ne te cilat sherbehet kafe dhe pije dhe qe clirojne substanca kancerogjene.
Shperndajeni qe ta dine te gjithe!

(Visited 235 times, 1 visits today)