Quarta-feira’, 22/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Një njeri e pa një gjarpër në zjarr dhe vendosi ta hiqte…

Një njeri e pa një gjarpër në zjarr dhe vendosi ta hiqte…

Një njeri e pa një gjarpër në zjarr dhe vendosi ta hiqte, por kur e hoqi, gjarpri e kafshoi.
Nga reagimi i dhimbjes, burri e lëshoi atë dhe gjarpri ra përsëri në zjarr dhe po digjej përsëri.
Njeriu u përpoq ta tërhiqte sërish dhe përsëri gjarpri e kafshoi atë.
Dikush që e shikonte iu afrua njeriut dhe i tha:
“Më falni, por jeni kokëfortë! A nuk e kuptoni se sa herë që përpiqeni ta nxjerrni nga zjarri, ai ju kafshonë?”Njeriu u përgjigj:
“Natyra e gjarprit është kafshimi dhe kjo nuk do të ndryshojë natyren time, e cila është ndihma.
Pra, me ndihmën e një cope hekuri, njeriu nxori gjarprin dhe ia shpëtoi jetën.Mos e ndryshoni natyrën tuaj nëse dikush iu dëmton juve, mos e humbni thelbin tuaj; vetëm merrni masa paraprake.
Disa përndjekin lumturinë, të tjerët besojnë.Shqetësohuni më shumë për ndërgjegjen tuaj sesa për reputacionin tuaj.
Sepse ndërgjegjja juaj është ajo që ju jeni dhe reputacioni juaj është ajo që mendoni ju.
Dhe çfarë mendojnë të tjerët,
nuk është problemi juaj …
është problemi i tyre!

(Visited 175 times, 1 visits today)
Top