Quarta-feira’, 1/4/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NJË MËKAT SHUMË I MADH QË SHUMË NJERËZ NUK E NJOHIN

NJË MËKAT SHUMË I MADH QË SHUMË NJERËZ NUK E NJOHIN

I Dërguari i Allahut, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, ka thënë:
“Kush e dëgjon bisedën e njerëzve ndërsa ata nuk dëshirojnë që të dëgjohet biseda e tyre, Allahu në ditën e gjykimit do t’i dënon duke iu shkri plumb në veshët e tyre.”

Hadithin e shënon Imam Buhariu (12/427)

Imam San’ani, Allahu e mëshiroftë, thotë:
“Në këtë hadith bën pjesë edhe pyetja e fëmijve, apo dërgimi i fëmijve tek fqinjtë apo tek njerezit që nuk kanë dëshirë që të iu ndëgjohen bisedat dhe pastaj t’i pyesin se çfarë thonë dhe çfarë veprojnë ata.”

Kjo vepër është mëkat i madh. Nëse ndonjëri ka bërë këtë mëkat le të pendohet sinqerisht tek Allahu, sepse vërtetë Allahu i fal të gjitha mëkatet.

Përgaditi Hoxhë Ismail Asllani

(Visited 121 times, 1 visits today)
Top