Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Një bisedë që ju bën të mendoni thellë

Një bisedë që ju bën të mendoni thellë

Një bisedë që ju bën të mendoni thellë !!

Një djal i ri,i cili shkoi për studime jashtë vendit për një kohë mjaft të gjatë, pasi kthehet nga studimet, ai kërkon nga prindërit e tij që ti gjejnë atij një dijetar religjioz ose ekspert, i cili do t’mund t’ju pergjigjej 3 pyetjeve të tij.Më në fund, prindërit e tij gjetën një dijetar musliman.

I riu:
Kush jeni ju? A mund t’ju përgjigjeni pyetjeve të mia?

Dijetari:
Unë jam njeri nga robërit e All’llahut (SWT) dhe In sha Allah (me ndihmën e Tij), do të jem në gjendje t’u pergjigjem pyetjeve tua.

I riu:
Jeni i sigurt? Shumë profesor dhe ekspert nuk kanë qenë në gjendje t’u përgjigjen pyetjeve të mia.

Dijetari:
Do të provoj më të mirën me ndihmën e All’llahut (Subhanehu Wete’ala).

I riu i thotë:
Kam 3 pyetje:
Pyetja # 1
A ekziston Zoti?Nëse po, ç’formë ka?.

Pyetja # 2
Çka është (Fati) apo Kaderi ( caktimi i Allahut)?

Pyetja # 3
Nëse shejtani është krijuar nga zjarri,pse në fund ai hudhet në ferr gjersa ferri është krijuar nga zjarri gjithashtu. Kjo padyshim se nuk do ta lëndoj atë aspak,përderisa shejtani&ferri(Xhehennemi)janë të krijuar nga zjarri.

A ka menduar Zoti për këtë?

Papritmas, dijetari qëlloi të riun në fytyrë.
I riu (ndjeu dhembjen) dhe tha: Përse zemërohesh në mua?

Dijetari:
Nuk jam i zemëruar. Goditja ime është përgjigjja e pyetjeve tua.

I riu:
Unë me të vërtet nuk po kuptoj.

Dijetari:
Si ndjehesh tani pasi të godita(qëllova)?

I riu:
Natyrisht se ndjeva dhembje.

Dijetari:
Pra, a beson se dhembja ekziston?

I riu:
Po.

Dijetari:
Më trego formën e dhembjes!

I riu:
Nuk mundem.

Dijetari:
Kjo është përgjigjja ime e parë. Të gjithë ne e ndjejmë ekzistencën e All’llahut mirëpo pa qenë në gjendje për të parë formën(dukjen) e tij… A ke ëndërruar mbrëmë që unë do të godas?

I riu:
Jo.

Dijetari:
A ke menduar ndonjëherë që do të marrësh një goditje sot nga unë?

I riu:
Jo.

Dijetari:
Ky është (Fati) apo Kaderi ( caktimi i Allahut) përgjigjja ime e dytë…dora time me të cilën të godita ty,nga çka është krijuar?

I riu:
Është e krijuar nga mishi.

Dijetari:
Çfarë thua për fytyrën tënde,nga çka eshte krijuar ajo?

I riu:
Mishi.

Dijetari:
Si ndjehesh pas goditjes?

I riu:
Me dhimbje.

Dijetari:
Kjo eshte e tera. Kjo eshte pergjigjja ime e trete, edhe pse shejtani dhe ferri(xhehnemi) jane krijuar nga zjarri, nese All’llahu don, edhe ferri do te behet nje vend me dhimbje per shejtanin.

Zoti thotë:
“Ai është All-llahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, sundues i përgjithshëm, i pastër (prej të metave që i vishen), shpëtimtar (që i shpëton njerëzit prej ndëshkimit të padrejtë), sigurues (që i siguroi njerëzit me premtimin e vet dhe pejgamberët me mrekulli) mbikëqyrës (që mbikëqyr dhe përcjell çdo send), i plotfuqishëm, mbizotërues, i madhërishëm, i lartësuar është All-llahu nga çka i shoqërojnë! Ai është All-llahu, Krijuesi, Shpikësi, Formësuesi. Të tij janë emrat më të bukur. Atë (All-llahun) e madhëron çka ka në qiej e në tokë dhe Ai është ngadhënjyesi, i urti!” 
(Hashr, 23,24)

All’llahu ju ndihmoft qe te korrni suksese.. Amin

(Visited 163 times, 1 visits today)
Tags: