Terça-feira, 7/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ngrënia e rrushit të thatë rrit të mbajturit në mend

Ngrënia e rrushit të thatë rrit të mbajturit në mend

Imam El-Zahiri ka thënë se ngrënia e rrushit të thatë rrit të mbajturit në mend. Kalifi El-Mensur ka treguar që gjyshi i tij Abdullah bin Abbasi ka thënë: “Vetë farat e rrushit të thatë mund të shkaktojnë çrregullime të ndryshme, ndërsa kokrra e rrushit të thatë është ilaç (për ato çrregullime)”.

Në disa thënie me prejardhje të dyshimtë, të cilat i janë veshur qëllimisht të Dërguarit të All-llahut , s.a.v.s., pohohet gjithashtu se ngrënia e rrushit të thatë krijon ekuilibrin e tajitjeve, freskon frymëmarrjen, lehtëson molisjen, qetëson nervozitetin dhe ngacmimin, forcon nervat, zbut hidhërimin, rregullon strukturën e nxehtë (konstitucionin sangunik) dhe pastron tenin.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Top