Quarta-feira’, 26/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nga tregimet me te bukura qe kam lexuar …Nga tregimet me te bukura qe kam lexuar …

Nga tregimet me te bukura qe kam lexuar.
Shoku i vertete eshte ai i cili eshte prane jush gjithmone, edhe atehere kur te tjeret ju braktisin juve .
Ushtari i tha komandantit te tij:
Shoku im nuk eshte kthyer ende nga fushbeteja, kerkoj lejen tuaj qe te shkoj te kerkoj ate.
Komandanti:nuk te lejoj te shkosh, nuk deshiroj qe te rrezikosh jeten tende per dike qe sipas te gjitha gjasave ka vdekur.
Ushtari pa menduar fare per refuzimin e kerkeses nga komandanti i tij u largua dhe pas nje kohe te gjate u kthye me plage vdekjeprurese duke e bartur shokun e tij te vdekur.
Komandanti me vetbesim i tha ushtarit:Te thash qe ai eshte i vdekur, andaj me thuaj: a ka qene e drejte gjithe kjo sakrifice per te gjetur kufomen e tij ?
Ushtari duke i mumruar frymemarrjet e fundit iu pergjigj :
Natyrisht shoku komandant, kur une shkova dhe e gjeta shokun tij, ai ishte ende gjalle dhe me tha mua:Kam qene shume i sigurt se ti do te vish te me marresh mua.
Urtesi:
Shoku i vertete eshte ai i cili eshte prane jush gjithmone, edhe atehere kur te tjeret ju braktisin juve .

 

(Visited 30 times, 1 visits today)
Top