Quinta-feira, 23/1/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nga sadakaja më e vlefshme është ofrimi i ujit (për shuarjen  e  etjes)

Nga sadakaja më e vlefshme është ofrimi i ujit (për shuarjen  e  etjes)

Hapja e puseve, ofrimi i ujit për pirje dhe mundësimi i kushteve për ujitje. Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Nga sadakaja më e vlefshme është ofrimi i ujit (për shuarjen  e  etjes)” ( E saktësoi Albani në Sahihu et-Tergib 1380)  dhe tha: “Kush hap një pus nga i cili pi ujë cdo gjë e gjallë: njeri, xhin, ose shpend, do shpërblehet për të Ditën e Gjykimit” (E saktësoi Albani në Sahihu et-Tergib 1381).

(Visited 53 times, 1 visits today)
Top