Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nga perlat e shkenctareve te vjeter

Nga perlat e shkenctareve te vjeter

Shkenctaret e mjeksise dhe shfrytezimi i kohes…

Alaudin ibn Nefisi nga njohësit e medhej musliman te mjeksisë, tregon për veten e tij dhe thotë:
Kur dëshiroja të shkruaj per mjeksi i vëndosja lapsat e gdhendur gati para meje e ktheja kokën nga muri dhe filloja të shkruaj nga ajo çfarë kam në mend. – Thuhet se ka shkruar si vërshimet kur lëshohen poshtë, e kur i harxhohej lapsi e merte menjëherë tjetrin që të mos i mer kojë mprehja e lapsit.
Njëherë hyri Alaudin ibn Nefisi në hamam, porse ishin të zëna vendet për tu lajt, ai doli jashtë e mori një laps dhe një fletore hyri brenda në radhë dhe filloj të shkruaj për pulsimin derisa kur ai e mbaroi i erdhi radha dhe u fut të lahet.

Nga perlat e shkenctareve te vjeter…me te vertet interesante!

 

(Visited 169 times, 1 visits today)