Sexta-feira, 27/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Nga lëngjet e gazuara kanoset infarkti në zemër

Nga lëngjet e gazuara kanoset infarkti në zemër

infarkt
Vetëm një kënaqe e lëngut dietal të gazuar përmban 43 për qind rrezik më të madh nga sulmi në zemër dhe në tru si dhe nga sëmundjet e enëve të gjakut.
Pirja e çdoditshme e pijes dietale të gazuar rrit rrezikun nga sëmundja e zemrës dhe e enëve të gjakut si dhe nga sulmi në zemër dhe në tru, ndërsa është e dëmshme edhe për mëlçi, zbulojnë studimet e reja.

Rezultatet e hulumtimeve tregojnë lidhjen e qartë ndërmjet pijeve të gazuara dietale dhe zemrës e enëve të gjakut, mirëpo vetë mekanizmi nuk është i njohur – shprehet drejtuesja e hulumtimeve, Dr. Hannah Gardener.
Pijet e gazuara me ëmbëltues artificial mund të shkaktojnë edhe sëmundjen e mëlçisë, ngjashëm me atë që e shkaktojnë alkoolizmi dhe diabeti.