Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nga e diela, akrepat e ores shkojne 60 minuta perpara.

Nga e diela, akrepat e ores shkojne 60 minuta perpara.

akrepat

Nga e diela, akrepat e ores shkojne 60 minuta perpara.

KUJDES KOHEN E NAMAZEVE…

Do te reduktohen oret e nates, teksa do te zgjatet dita. Ekspertet keshillojne te ndryshohet edhe regjimi

Nga e diela do te flejme 60 minuta me pak, sepse do kete nderrim te ores. Keshtu, ne 2:00 te nates, akrepat e ores duhet te spostohen perpara per plot 1 ore, domethene do te shkojne nga 02.00 ne 03.00. Ne kete situate, kalimi ne disa dite me te gjata mund te ndihet ne aspektin fizik te shume njerezve, sidomos per shkak te ritmit te ndryshuar ne raportin gjume-zgjim. Praktikisht, duke filluar nga ky 28 mars duhet te zgjohemi nje ore perpara nga sa jemi cuar zakonisht. Lodhja e madhe dhe nje fare nervozizmi pritet te jene efektet me te dukshem te ketij ndryshimi ore. Orari i deritanishem biologjik duhet te ripershtatet me gjendjen dhe ritmin e ri. Ekspertet keshillojne qe gradualisht te provohet te shkohet ne shtrat cdo dite rreth 15 minuta me perpara se zakonisht. E njejta keshille vlen edhe per ngrenien, pasi duhet provuar te paraprihen per gati 30 minuta momenti i konsumimit te drekes e darkes, me objektivin per te rregulluar ne menyre progresive stimulin e oreksit. Vec uljes se kosotove, ndryshimi i ores do te sjelle edhe nje efekt tjeter te rendesishem sic eshte reduktimi i CO2 ne atmosfere, per nje vlere prej rreth 300 tonelatash.Ora diellore do te kthehet serish vetem me date 31 tetor 2010. ndryshimi i ores ka nisur te aplikohet shekullin e kaluar, ne perpjekje per te kursyer sa më shume energjine elektrike neper Europe e me gjere. Megjithate, ende nuk ka ndonje te dhene sesa ka arritur te kurseje Shqiperia, qofte edhe vitin e kaluar.

(Visited 134 times, 1 visits today)
Tags:
Top