Domingo, 1/10/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

New Yorku në prag të falimentimit

New Yorku në prag të falimentimit

Kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut, paralajmëroi se ky qytet ashtu si dhe Detroidi, rrezikohet nga falimentimi.

new york falimentim
Majkëll Blumberg shtoi se Nju Jorku ashtu si dhe Detroidi më parë ishin qendra të fuqishme industriale të Amerikës, por tashmë industria amerikane është dobësuar dukshëm.

Ai paralajmëroi se rreziku i falimentimit të Nju Jorkut është real dhe shkaku kryesor për këtë janë shpenzimet e shumta dhe te ardhurat e pakta të këtij shteti të madh. Në muajin Korrik, Detroidi qyteti i katërt më i madh i Amerikës, shpalli falimentimin, duke pasur mbi 18.5 miliardë dollarë borxh.